21
جولای

انواع مختلف سوئیچ در شبکه

انواع مختلف سوئیچ در شبکه

سوئیچ در شبکه

سوئیچ

 

بطور کلی شبکه‌ی کامپیوتری از اتصال چند کامپیوتر و سایر لوازم مانند  پرینتر ، اسکنر و … توسط سوئیچ ، روتر ، اکسس پوینت و سایر تجهیزات می باشد. وجود هرکدام از این تجهیزات در شبکه الزامی و ضروری می‌باشد.

سوئیچ شبکه چیست؟

 

سوئیچ در واقع یک دستگاه شبکه رایانه ایست که کاربران را به یکدیگر و یا به اینترنت متصل می‌نماید. از پرینتر ها به رایانه ها ، کنسول های بازی و دی وی دی درایوها، در واقع این دستگاه ارتباطی مطمئن و پایدار را بین سایر تجهیزات برقرار می سازد.

سوئیچ‌ها انواع مختلفی دارند که بسته به تعداد دستگاه‌ها و کاربرانی که از شبکه استفاده می‌نمایند متفاوت است و می‌توان برطبق آن مدل مناسب را انتخاب نمود. البته عواملی همچون ارتقاء شبکه و تغییر تجهیزات نیز از جمله عواملی هستند که می بایست حتماً هنگام انتخاب سوئیچ مناسب توجه کرد.

در این مقاله سعی بر آن است تا انواع مختلف سوئیچ ها بررسی شوند. زیرا درک نوع آن به شما برای یافتن مدلی مناسب و کارآمد برای شبکه‌ی شما  در آینده کمک خواهد کرد.

انواع مختلف سوئیچ در شبکه :

1ـ LAN Switch or Active Hub :

سوئیچ‌های LAN به عنوان شبکه‌های محلی یا سوئیچ اترنت نیز شناخته شده هستند. این سوئیچ ها برای اتصال نقاط مختلف در شبکه های داخلی استفاده می‌شوند. همچنین دیتاهایی که به صورت سرگردان در شبکه وجود دارند را که موجب افزایش پهنای باند خواهند شد شناسایی و محدود می‌کنند.

هنگامی که صحبت از پهنای باند می‌شود منظور دیتاهایی هستند که در یک دوره معین از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می شوند. استفاده از سوئیچ های LAN موجب کاهش ترافیک شبکه می‌شود. دیتاهای مهم قبل از هر دیتای دیگر و با سرعت بالا منتقل می‌شوند.

2ـ Unmanaged Network Switches :

این دستگاه به طور عمده در شبکه‌های کوچکی نظیر شبکه‌های خانگی ، شرکت‌ها و کسب و کارهای کوچک استفاده می‌شود. این سوئیچ به سایر دستگاه‌های موجود در شبکه امکان ارتباط با یکدیگر را فراهم می‌آورد این ارتباط می‌تواند میان دو کامپیوتر و یا یک کامپیوتر با دستگاه‌هایی مانند پرینتر باشد. به طور مثال زمانی که شما نیاز به چند پورت اضافی در  منزل ، آزمایشگاه و یا اتاق کنفرانس دارید این سوئیچ ها می‌توانند انتخاب بسیار خوبی باشند. این دستگاه همانطور که از نامش پیداست نیازی به مانیتورینگ مداوم ندارد و همچنین نیازی به هیچگونه راه اندازی اولیه را ندارد. در واقع مقرون به صرفه ترین سوئیچ محسوب می شوند.

سوئیچ های سری 110 سیسکو نمونه های خوبی از این دسته هستند.

3ـ Managed Switches :

برخلاف سوئیچ های Unmanaged این سوئیچ ها قابل تنظیم هستند؛ به همین دلیل می توانند عملکرد یک شبکه را ارتقاء دهند. این سوئیچ ها دارای دو نوع Smart switches و Enterprise switches هستند.

  • Smart switches : این دسته از سوئیچ‌ها در حال تکامل هستند. قانون کلی این است که این دستگاه‌ها تعدادی از قابلیت‌های تنظیم ، امینت و QOS را ارائه می‌دهند اما در مقایسه با سایر سوئیچ های مدیریت شده مقیاس کم‌تری دارند. این سوئیچ ها برای شبکه‌هایی که از انتقال داده و تخصیص داده‌های گیگابیت پشتیبانی می‌کند مناسب هستند و همچنین یک رابط کاربری برای مدیریت هستند.

Smart switch دارای ویژگی‌های محدود مدیریتی هستند که یک رابط وب را ارائه می‌دهند و قابلیت پیکربندی تنظیمات اولیه نظیر virtual LAN ، پهنای باند پورت و انتقال duplex را دارا می‌باشند.

این سوئیچ‌ها از سطوح امنیتی مانند سایر سوئیچ‌های از قابلیت مدیریت برخوردار نیستند با این حال از احراز هویت پایه 802.1x و تعداد محدودی از ACL ها استفاده می‌نمایند. علاوه بر این از کیفیت پایه QOS پشتیبانی کرده و برنامه‌های کاربردی را طبق 802.1q/TOS/DSCP تسهیل و تطبیق پذیری را افزایش می‌دهد.

سوئیچ های سری 250 و 220  سیسکو نمونه های خوبی از این دسته هستند.

  • Enterprise switches :

این دسته از سوئیچ ها دارای قابلیت‌های وسیعی از ویژگی‌های مدیریتی و قابلیت رفع ، کپی ، تبدیل و نمایش پیکربندی‌های شبکه می‎باشد و جزء سوئیچ های کاملا مدیریتی شناخته می‌شوند. این دستگاه‌ها بیشتر در شرکت‌های بزرگ که دارای تعداد زیادی اتصال ، نود ، سوئیچ و پورت هستند استفاده می‌شود. به دلیل همین ویژگی‌هایی که این دسته از سوئیچ ها دارند، نسبت به سایرین متمایز کرده و همچنین قیمت آنها نیز گران‌تر می‌باشد.

سری 2960  در سوئیچ سیسکو نمونه های خوبی از این دسته هستند.

4ـ PoE Switch :

سوئیچ‌های POE در واقع سوئیچ‌هایی هستند که از قابلیت Power over Ethernet بهره می‌برند. قابلیت Power over Ethernet به این معنی است که داده و Power (برق) از طریق همان کابل شبکه قابل انتقال هستند. پس دستگاه نیازی به تامین برق از طریق آداپتور و یا صورت‌های دیگر ندارند. این ویژگی در شبکه‌های بزرگ که دستگاه‌های مانند IP Phone و Access Point  و دیگر دستگاه‌های POE Support را دارا می‌باشند بسیار مفید و کار آمد است از طرف دیگر هزینه‌های کابل کشی برق اضطراری را در بسیاری از دستگاه ها کاملا از بین خواهد برد که خود باعث صرفه جویی بسیاری در هزینه‌های اولیه شبکه می‌شود.

سوئیچ های WS-C2960X-24PS-L ، WS-C2960S-24PS-L ، WS-C2960S-48FPS-L ، WS-C2960S-48LPS-L ، WS-C2960X-48FPS-L WS-C2960X-24LPS-L ، WS-C2960-24PC-L سیسکو نمونه های خوبی از این دسته هستند.

5ـ Stackable Switch :

این سوئیچ ها راهی را برای ساده سازی و افزایش دسترسی به شبکه را فراهم می کنند. برای مثال شما می‌توانید به جای استفاده از 8 عدد سوئیچ 48 پورت به صورت جداگانه از یک عدد سوئیچ Stackable استفاده نمایید. با قابلیت Stackable این امکان به شما داده می شود که به جای تنظیم و پیکربندی 8 سوئیچ به صورت جداگانه ، شما این 8 سوئیچ را به یکدیگر استک نموده و به جای 8 سوئیچ یک سوئیچ را کانفیگ نمایید که دارای 384 پورت است و به صورت یکپارچه عمل می کند.

سوئیچ های سری 2960X,S ، 3850 ، 3750 سیسکو نمونه های خوبی از این دسته هستند.

نتیجه گیری :

به طور کلی در این مقاله ما 5 نوع سوئیچ را معرفی کرده که شامل: سوئیچ های LAN ، سوئیچ های غیر مدیریت شونده ، سوئیچ‌های مدیریت شونده ، سوئیچ های POE و سوئیچ‌های stackable که هر کدام از آنها ویژگی‌های خاص خود را داشته و در شبکه‌های مختلف استفاده می‌شوند.